Jakt

Jaktsektionen

Välkomna till MSGs Jaktsektion, sektionen för jaktskytte inom Malmö Skyttegille.

 

Kontakt

Kontakta Jaktsektionen via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..
Jaktsektionen har en grupp på Facebook
Här kan du se en karta över skjutbanan med skjutplatser mm utmärkta.

 

Nyblivna medlemmar

Välkomna, läs gärna vårt infoblad för nya medlemmar.

 

Verksamhet

Jaktsektionen organiserar föreningens jägare och jaktskytteintresserade.Vi ordnar tävlingar, kurser och temadagar. Du hittar mer information via menyn till vänster. Som medlem har du tillgång till alla banor under skjutbanans öppettider (08:00 till solens nedgång dock senast kl 20:00, mån-sön) förutsatt att banan inte är bokad för en aktivitet.

 

Medlemskap

Ansökan görs via hemsidan, fyll i formuläret så behandlar vi din ansökan. Det är viktigt att du följer instruktionerna. Vi kan inte behandla ofullständiga ansökningar. Ansökan kan inte göras via mail eller vid besök på skjutbanan.

För medlemskap krävs att du har vapenlicens. Vi ber också om en referens.
Referensen bör vara någon som har skjutit eller jagat tillsammans med dig så att de kan uttala sig om din omdömesförmåga i allmänhet och när det gäller vapen och skytte i synnerhet.
För att en person skall fungera som referens behöver det vara någon vars omdöme vi kan känna förtroende för. Det kan tex vara någon som är känd av en funktionär i föreningen eller det kan vara en funktionär i en annan förening. I så fall måste det på något sätt vara lätt att bekräfta identiteten på personen tex genom att personens kontaktuppgifter finns på föreningens hemsida. Saknar du referens ange detta tydligt så kontaktar vi dig. Kravet på referens kan inte ersättas av personligt besök på skjutbanan.

Som medlem förväntas man även delta av föreningens arbete som tex att närvara vid arbetsdagar eller ställa upp som funktionär vid sektionens arrangemang.

 

Inskjutning

Som medlem har man möjlighet att skjuta in sitt vapen när man vill under skjutbanans öppettider: 08:00 till solens nedgång dock senast kl 20:00, mån-sön.

Det finns fyra inskjutningsbänkar på 80m, en skjutbänk var på vardera 100, 200 och 300m. Det är bara att välja vilket som passar bäst.

På banan finns tavelramar att låna för att fästa måltavlor på. De står i en olåst målbod i markörgraven.
Skyttar behöver själva ha med sig måltavlor, klisterlappar, tejp eller häftapparat och skjutstöd.

 

Jaktskyttebanorna

Medlemmar har rabatt på serieavgifterna på älg-, trap- och markmålsbanan.

Jaktskyttebanorna drivs via MJC och allt skytte leds av skjutledare, de är inte tillgängliga för träning i egen regi. Du kan delta i den öppna träningen under ordinarie öppettider, hyra banan med skjutledare eller anmäla dig till en av våra kurser. Öppettiderna finns på Jaktskyttecentrets sida.

 

Skytteträning med instruktör

Träningstillfällen ordnas på begäran, dessa riktar sig till de som redan har examen. Hör av dig till oss om ni är intresserade så ordnar vi en aktivitet anpassade efter just dina behov.

Eftersom vi är en jaktsektion så är våra aktiviteter koncentrerade till vår och sommar för att inte kollidera med jakten under hösten och vintern.

 

Jägarexamen

Här hittar du information om jägarexamen.

2018-01-11
Jaktsektionen håller sektionsmöte 1/2 kl 1800 i Stora paviljongen. Möteshandlingar finns i den bifogade filen. Pga att vår hemsida inte tillåter att man...
2017-06-13
2017 08 19 klockan 10:00 ger gevärssektionen en introduktionskurs till kikarfältskytte med möjlighet för examination för gevärsskyttekortet. Se bifogad...
2017-04-02
Söndagen 23/4 ordnar vi en Precisionstävling med gevär. Se bifogad inbjudan.
2017-01-10
Välkomna till årets medlemsmöte för Jaktsektionen 1/2 kl 19:00 i Stora paviljongen. Dagordning Mötet öppnas Fastställande av röstlängd för mötet Val...
2016-03-06
Söndagen 6/3 provade vi vårt nya koncept med träningstillfällen varannan söndag fm. Vi tränar olika jaktmässiga moment där vi hela tiden utgår från...